Kansainvälinen politiikka

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
27 osumaa haulle. Näytetään 1 - 27 tulosta.
Teos esittelee Suomen osallistumista kokonaisvaltaiseen kriisinhallintaan sekä nostaa esiin asiantuntijoiden ajatuksia siviilikriisinhallinnan, sotilaallisen kriisinhallinnan, humanitaarisen avun ja kansainvälisen pelastuksen, rauhanvälityksen sekä kehitysyhteistyön parista.
Sivuston kieli: 
http://www.widersecurity.fi/uploads/1/3/3/8/13383775/wise-yhdess%C3%A4enemm%C3%A4n%E2%80%93kriisienh...

Näytä enemmän
Ensimmäisen maailmansodan voittaneet valtiot perustivat Kansainliiton. Tietopaketissa esitellään järjestön päätoimielimet, kerrotaan Suomen liittymisestä järjestön jäseneksi sekä esitellään Eduskunnan kirjaston Kansainliittoon liittyvä kokoelma.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/kv-jarjestot/kansainliitto-tietop...

Näytä enemmän
UNRIC:in eli Yhdistyneiden kansakuntien Länsi-Euroopan alueellinen tiedotuskeskus tiedottaa YK:n toiminnasta. Pohjoismaiden tiimi tiedottaa YK:sta nettisivulla ja sosiaalisessa mediassa viidellä pohjoismaisella kielellä – tanskaksi, suomeksi, islanniksi, ruotsiksi ja norjaksi. Sivustosta löytyy tiedotteiden lisäksi tietoa YK:n organisaatiosta, toiminnan rakenteesta ja menetelmistä sekä ihmisoikeuksista ja teemapäivistä.
Sivuston kieli: 
https://unric.org/fi

Näytä enemmän
Ylen ulkomaantoimittajien, kirjeenvaihtajien ja avustajien tekemä radio-ohjelma, jossa käsitellään kansainvälistä politiikkaa ja uutistapahtumien taustoja.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-1509042

Näytä enemmän
Suomen edustustot ulkomailla esittelee Suomen edustustot ulkomailla sekä niiden toimintaa ja tehtäviä. Lisäksi sivustosta löytyvät edustajat ulkomailla. Edustustoihin kuuluvat myös Suomen edustustot kansainvälisissä tehtävissä sekä Euroopan uniossa.
Sivuston kieli: 
https://um.fi/edustustot

Näytä enemmän
Tietoa Ruotsin lähetystöstä Helsingissä, sivut sisältävät ajankohtaista tietoa Suomesta, kysymyksiä ja vastauksia, konsultointia ja informaatiota Ruotsista vapaa-ajan- ja työmatkustamiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.swedenabroad.se/fi/embassies/suomi-helsinki/

Näytä enemmän
Aappo Kähönen käsittelee kirjassaan mm. Neuvostoliiton ja Suomen välisten suhteiden lähtökohtia ja muutosta sekä Neuvostoliiton ulkopoliittisia tavoitteita. Kirja pohjautuu aiemmin julkaisemattomaan venäläiseen arkistoaineistoon.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/ht.285/

Näytä enemmän
Sivusto sisältää kansanedustajien yhteystiedot ja tietoa Eduskunnan ja sen oikeusasiamiehen toiminnasta. Lisäksi sivuilla on tietoa lainsäädäntötoiminnasta, eduskunnan kansainvälisestä toiminnasta, valtiopäiväasiakirjoista sekä linkit Eduskunnan kirjastoon ja EU-asioihin.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi

Näytä enemmän
Puolustusministeriön sivusto esittelee ministeriön organisaation ja tehtävät sekä Suomen puolustuspolitiikan pääpiirteet. Sivuilla on tietoa puolustusvoimista, vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä, rauhaturvaamistoiminnasta ja kutsuntaviranomaisista. Lisäksi sivuilla on tietoa puolustusbudjetista.
Sivuston kieli: 
https://www.defmin.fi/

Näytä enemmän
Sivut sisältävät suurlähetystön perustehtävien esittelyn lisäksi Saksan yleisesittelyn, tietoa matkailijalle tai maassa työskentelyä suunnittelevalle sekä tietoa nuorille.
Sivuston kieli: 
https://helsinki.diplo.de/

Näytä enemmän
Suomen YK-liiton sivustossa on tietoa YK:n toiminnasta, Suomen YK-liitosta ja sen toiminnasta. Lisäksi sivustossa julkaistaan YK-liiton tiedotteet ja uutisia.
Sivuston kieli: 
https://www.ykliitto.fi/

Näytä enemmän
Sivut tarjoavat tietoa Suomen turvallisuuspolitiikasta ja maanpuolustuksesta sekä kansainvälisistä organisaatioista ja Suomen kannalta tärkeistä valtioista.
Sivuston kieli: 
https://turpopankki.fi/

Näytä enemmän
Sitran julkaisun tarkoituksena on tuoda selkeyttä ja koota yhteen Ukrainan sodan mahdollisia pidempiaikaisia vaikutuksia. Tulevaisuuteen liittyviä epävarmuuksia ja vaihtoehtoja pohditaan tulevaisuustaulukkotyökalun avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/ennakointia-ukrainan-sodan-vaikutuksista/

Näytä enemmän
Valtioneuvostoon ajankohtaista tietoa Suomen Nato-jäsenhakemuksesta ja sen edistymisestä sekä asian vaikutuksista Suomen turvallisuuspoliittiseen asemaan.
Sivuston kieli: 
https://valtioneuvosto.fi/suomi-ja-nato

Näytä enemmän
Suomen Nato-edustuston ja ulkoasiainministeriön tuottaman Nato-informaation jakelukanava. Sivuilla on tietoa mm. Suomen ja Naton välisestä yhteistyöstä, rauhankumppanuudesta, kriisinhallinnasta sekä Naton operaatioista, joihin Suomi osallistuu sekä tietoa Natosta.
Sivuston kieli: 
https://finlandabroad.fi/web/nato/etusivu

Näytä enemmän
Ulkoministeriö kertoo Naton taustasta ja toimintaperiaatteista, Suomen ja Naton suhteista sekä Suomen Nato-jäsenhakemuksesta.
Sivuston kieli: 
https://um.fi/nato

Näytä enemmän
Maailman ensimmäisen vakoilumuseon sivulla on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi tietoa perusnäyttelystä ja sen esineistöstä salakuunteluvälineistä salakirjoitukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.vakoilumuseo.fi/

Näytä enemmän
Mikko Virta tarkastelee tutkimuksessaan Urho Kekkosen ja johtavien länsivaltojen, eli Britannian ja Yhdysvaltojen, suhteita toisen maailmansodan jälkeisen kahden vuosikymmenen aikana.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7062-0

Näytä enemmän
Politiikkaradio on ohjelma yhteiskunnasta ja sen kiinnostavista ilmiöistä meillä ja maailmalla. Toimittajina ovat Tapio Pajunen, Linda Pelkonen ja Antti Pilke.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-1485162

Näytä enemmän
Ulkopoliittisen instituutin julkaisema kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut lehti sisältää asiantuntijoiden haastatteluja, artikkeleita ajankohtaisista ilmiöistä, kolumneja ja kirja-arvioita. Osa artikkeleista on luettavissa vapaasti verkossa.
Sivuston kieli: 
https://www.ulkopolitiikka.fi/

Näytä enemmän
Kurssilla tarkastellaan kylmän sodan lähtöasetelmia, konflikteja, propagandaa sekä kylmän sodan loppuvaiheita.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7758-0

Näytä enemmän
SUPO:n verkkosivuilla kerrotaan Suojelupoliisin tehtävistä, organisaatiosta ja historiasta.
Sivuston kieli: 
https://supo.fi/

Näytä enemmän
Interaktiivinen tietokanta, satelliittikuvia maailman muutoksesta, inhimillisen kehityksen tilasto- ja vertailutietoa eri maista, artikkeleita konfliktialueista ja kuvaukset kansainvälisistä sopimuksista. Myös YK:n vuositavoitteiden saavuttamisesta on tietoa. Palvelu on rakennettu erityisesti koulujen käyttöön, mutta sopii kaikille kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://www.globalis.fi

Näytä enemmän
Eduskunnan kirjaston tietopaketin aiheena on OECD eli Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö. Tietopaketti sisältää perustietoa järjestöstä ja linkkejä tiedonlähteisiin ja julkaisuihin.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/kv-jarjestot/oecd/Sivut/default.a...

Näytä enemmän
Kaikille avoin lyhytkurssi antaa perustiedot Naton toiminnasta ja sen ydintehtävistä sekä jäsenyyden vaikutuksista Suomelle.
Sivuston kieli: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/naton-perusteet/

Näytä enemmän
Sanasto kuvaa Pohjois-Atlantin liittoa (Natoa), sen organisaatiorakennetta ja toimintaa. Sanasto antaa suosituksia suomen- ja ruotsinkielisiksi vastineiksi englanninkielisille nimikkeille ja termeille. Sanastossa on noin 220 termiä.
Sivuston kieli: 
https://vnk.fi/documents/10616/3457861/Nato-sanasto+-+Natoordlista+-+NATO+Glossary+2023.pdf/e347d92c...

Näytä enemmän