67 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Geologian tutkimuskeskuksen karttapalvelussa voi valita eri aineistoja näytettäväksi päällekkäin ja säätää niiden läpinäkyvyyttä. Palvelussa yhdistyvät korkeusmalliaineisto, maa- ja kallioperäkartat sekä ilmakuvat. Mukana on myös Ympäristökeskuksen aineistoja.
Sivuston kieli: 
http://gtkdata.gtk.fi/maankamara/

Näytä enemmän
Hakku-palvelun avulla voi hakea ja ottaa käyttöön erilaisia geologisia aineistoja. Palvelusta löytyvät Suomen geologiaan kytkeytyvä paikkatieto, dokumentit ja metatiedot 1800-luvulta alkaen.
Sivuston kieli: 
http://hakku.gtk.fi/?locale=fi

Näytä enemmän
Palvelussa esitellään geologisia luontokohteita eri puolilla Suomea.
Sivuston kieli: 
http://luontokohteet.geo.fi/

Näytä enemmän
Ilmatieteen laitoksen sivun värikoodatussa kartassa näkyvät päivän ylimmät UV-indeksit Euroopan alueella. Tarkan paikan voi valita kartalta tai pudotusvalikosta.
http://www.fmi.fi/saa/varoituk_7.html

Näytä enemmän
Luento tarjoaa selkeässä muodossa tietoa tsunamista, sen kehittymisestä ja ominaisuuksista sekä hyökyaalto-onnettomuuden välittömistä vaikutuksista ja sen jälkeisistä riskitekijöistä. Englanninkielisen luennon tekijät ovat asiantuntijoita Iranista, Venäjältä ja USA:sta.
http://www.pitt.edu/~super1/lecture/lec18071/index.htm

Näytä enemmän
Hurrikaanit, tornadot, maanjäristykset ja tulivuoret ovat neljä tuhoisaa luonnonvoimaa, joista kerrotaan tekstein, laadukkain kuvin, kartoin ja tapausselostuksin. Voit myös luoda oman mullistuksen.
http://www.nationalgeographic.com/forcesofnature

Näytä enemmän
Elokuvan kohteena oli kolme luolaa, jotka sijaitsevat Grand Canyonissa, Jukatanin niemimaalla ja Grönlannissa. Sivulla on taustatietoa elokuvan tekemisestä, pienehkö kuvagalleria sekä tietopaketti luolista. Siinä käsitellään luolien ekologiaa, mikrobiologiaa, muotoutumista ja suojelua. Lisäksi esitellään valikoima luolia, joissa voi vierailla.
http://www.amazingcaves.com

Näytä enemmän
Interaktiivinen sivu maanjäristyksistä ja seismologiasta.
http://www.sciencecourseware.com

Näytä enemmän
Lyhyet kuvaukset Islannin kuudesta suurimmasta tulivuoresta.
Sivuston kieli: 
http://www.oulu.fi/astronomy/planetology/vulk/Islanti/ISLANTI.html

Näytä enemmän
e-Mission perustuu tositapahtumiin vuodelta 1995, jolloin Montserratin saaren satoja vuosia nukkunut tulivuori heräsi eloon. e-Missionissa pelastusjoukot valmistautuvat virtuaaliseen tehtävään hankkimalla tietoa tulivuorten toiminnasta ja hurrikaaneista. Ideana on, että luokat ilmoittautuvat mukaan yhdeksi tiimiksi, mutta sivun resursseja voi hyödyntää ilman aktiivista osallistumistakin.
http://emissioncontrolcenter.com

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan tulivuorista, niiden synnystä sekä purkauksista. Lisäksi sivuilla on tietoa tulivuoren purkausten ennustamisesta ja keinoista vähentää purkausten aiheuttamia vahinkoja. Sivuilla on myös aiheeseen liittyviä tehtäviä ja lyhyitä videoita.
Sivuston kieli: 
http://www.learner.org/exhibits/volcanoes

Näytä enemmän
Yhdysvaltain geologisen tutkimuslaitoksen portaalissa on laaja kokonaisuus opetus- ja opiskelukäyttöön sopivia aineistoja ja linkkejä.
http://education.usgs.gov

Näytä enemmän
Tutkielman aiheita ovat maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, tsunamit ja endogeeniset hasardit Suomessa. Käytetyt lähteet on merkitty numeroina tekstin sekaan, lopussa on lähdeluettelo. Tekijä on Mikko Vestola.
http://www.mvnet.fi/index.php?osio=Tutkielmat&luokka=Lukio&sivu=GE3_-_Endogeeniset_hasardit

Näytä enemmän
Miten luonnonvoimat muuttavat maapalloa: maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, jättiaallot, tsunamit. PBS:n erikoisraportin sivulla on myös videoklippejä.
http://www.pbs.org/wnet/savageearth

Näytä enemmän
Lue luolien muodostumisesta ja ihmiselle mahdottomissa olosuhteissa elävistä mikrobeista. Vieraile virtuaalisesti upeassa Lechuguilla-luolassa.
http://www.pbs.org/wgbh/nova/caves

Näytä enemmän
NASA:n sponsoroimalla sivustolla selvitetään tulivuorten ja vulkaanisten prosessien tieteellistä perustaa. Suunniteltu lähinnä oppimateriaaliksi sekä opettajille että alan opiskelijoille. Vasta-alkajalle suositellaan etenemistä järjestyksessä, koska jokainen sivuston jakso pohjautuu edelliseen.
http://www.geology.sdsu.edu/how_volcanoes_work

Näytä enemmän
Artikkeli erityisesti maanjäristysten, mutta myös laavavyöryjen, maanvyöryjen ja meteoriittien iskujen aiheuttamista aalloista. Tuulen synnyttämään aaltoon verrattuna tsunami on erittäin pitkä ja se etenee jopa 1000 kilometriä tunnissa.
http://www.itameriportaali.fi/fi/muut_meret/fi_FI/tsunami/

Näytä enemmän
Kanadalaisella sivustolla on yleistä asiaa tulivuorista, tulivuorityypit, tietoa tulivuoren purkauksista ja niiden seurannasta Kanadassa, aakkosellinen luettelo ja kartta Kanadan tulivuorista sekä tarkemmat esittelyt joistakin vuoriryhmistä ja vuorista. Lisänä linkkivalikoima ja kirjallisuusluettelo.
http://gsc.nrcan.gc.ca/volcanoes/index_e.php

Näytä enemmän
BBC:n koosteessa on uutisia, analyyseja, kuvia ja silminäkijöiden kertomuksia tuhoalueelta.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/in_depth/americas/2005/hurricane_katrina/default.stm

Näytä enemmän
Struven ketjuksi nimitetyn kolmiomittausketjun avulla mitattiin maapallon kokoa ja muotoa 1800-luvun ensimmäisellä puoliskolla. Ketju ulottuu Hammerfestin läheltä Ukrainaan, Mustanmeren tuntumaan. Suojeltavaksi kohteeksi on valittu 34 mittauspistettä. Maanmittauslaitoksen sivulla on tietoa ketjusta, suojeltavista mittauspisteistä Suomessa, herra Struvesta ja astemittauksesta.
http://www.karttakaaro.fi/maailmanperinto

Näytä enemmän
Sveitsin seismologian laitos seuraa Sveitsissä ja muualla maailmassa havaittuja maanjäristyksiä ja tiedottaa niistä sivuillaan. Maanjäristyksistä on kerrottu mm. niiden voimakkuus, alue ja tarkka aika.
http://www.seismo.ethz.ch

Näytä enemmän
Runsaasti kuvia historiallisista maanjäristyksistä, selattavissa sijainnin mukaan tai aikajärjestyksessä.
http://nisee.berkeley.edu/kozak

Näytä enemmän
Polaarivuoden tavoitteet liittyivät maapallon napa-alueiden tutkimukseen ja alueiden tilan tunnetuksitekemiseen. Sivulla on mm. teemavuoden viettoon liittyviä uutisia sekä tietoa Suomen toimijoista ja hankkeista. Sisältää myös lyhyen artikkelin napa-alueiden, lähinnä arktisen alueen tilasta ja merkityksestä.
http://www.ipy-finland.fi

Näytä enemmän
Neljän maan yhteishankkeessa kootaan kunkin maan kohdealueelta geologista tietoa ja suunnitellaan sen pohjalta oppimiskokonaisuuksia. Sivustolla on tietoa hankkeesta sekä jonkin verran opetuspaketteja ja -materiaaleja. Lisää aineistoa on luvassa.
https://www.uef.fi/need/suomi

Näytä enemmän
Geologian laitokset väitöskirjat ovat Helsingin yliopiston E-thesis-palvelussa kaikkien luettavissa. Julkaisut ovat pääasiassa PDF-muodossa.
http://ethesis.helsinki.fi/matgeovai.html

Näytä enemmän
YLE:n Aasian maanjäristystä käsittelevään kokonaisuuteen liittyvää taustatietoa.
http://www.yle.fi/uutiset/aasia/taustat/id5045.html

Näytä enemmän
Sivuilla voi tutustua maapallon geologiseen karttaan digitaalisessa muodossa.
http://www.onegeology.org/portal/home.html

Näytä enemmän
Esittely, näyttelyt, joitakin minerologisia linkkejä, kuvia museon näytteistä.
http://cc.oulu.fi/~geomuwww

Näytä enemmän
Saksalaisen luolaharrastajan ylläpitämä laaja sivusto esittelee kiinnostavaa maanalaista maailmaa. Mukana on luolia, kaivoksia, lähteitä ja maanalaisia rakennelmia eri puolilta maapalloa. Esittelyjen laajuus vaihtelee. Suuri osa kohteista toimii turistinähtävyyksinä, ja monista on mainittu esim. aukioloajat ja hinnat.
http://www.showcaves.com

Näytä enemmän
Mannerlaattojen liikkeitä, maanosien ja valtamerien muotoutumista prekambrikaudelta tulevaisuuteen. Kartat eri aikakausilta maapallosta ja ilmastovyöhykkeistä sekä pienimuotoisia animaatioita.
http://www.scotese.com

Näytä enemmän

Sivut