Sosiaalipolitiikka

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
9 osumaa haulle. Näytetään 1 - 9 tulosta.
Sosiaalibarometri käsittelee eriarvoistumista sekä vaikeimmassa tilanteessa oleville ihmisille keskeistä perusturvaa ja perustoimeentulotukea, osatyökykyisten tukemista ja keinoja kohentaa työllisyyttä. Lisäksi kuvataan sote-palvelujen uudistamista ja kuntoutusta. Sivistollla voi tutustua Sosiaalibarometrin keskeisiin sisältöihin tai ladata julkaisun kokonaan luettavaksi.
Sivuston kieli: 
https://www.soste.fi/sosiaalibarometri/sosiaalibarometri-2021/

Näytä enemmän
Tutkimus perustuu aineistoon, jossa köyhyyttä käsittelevään kirjoituskilpailuun osallistuneet kuvaavat selviytymistään kuuden vuoden aikana. Johtopäätöksissä kerrotaan, miten sosiaalipalvelut voivat tukea köyhien ihmisten selviytymistä.
Sivuston kieli: 
https://kaks.fi/julkaisut/syrjaytynyt-ihminen-ja-kunta-6/

Näytä enemmän
Helsinkiläisen pikaoppaassa autetaan löytämään oikeat terveys-, sosiaali- ja neuvontapalvelut.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/helsinki/palveluopas.pdf

Näytä enemmän
Sosiaalivakuutus on asiantuntijalehti Kelan sidosryhmille ja kumppaneille. Se sisältää artikkeleita ja palveluesittelyjä Kelan toimintaan sekä palveluihin liityvistä aiheista.
Sivuston kieli: 
https://sosiaalivakuutus.fi/

Näytä enemmän
Tilasto- ja rekisteritietoa sosiaali- ja terveydenhuollosta, väestöstä, sairauksista ja niiden hoidosta.
Sivuston kieli: 
https://www.thl.fi/fi/tilastot

Näytä enemmän
Sanasto sisältää sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen liittyviä keskeisiä käsitteitä määritelmineen ja termisuosituksineen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://sotesanastot.thl.fi/termed-publish-server/vocabulary/5deffdd9-14bf-4e5c-b1d7-b001cd52619e/co...

Näytä enemmän
Palveluun on koottu tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tilasta, tarpeesta, laadusta, vaikuttavuudesta ja kustannuksista hyvinvointialueittain ja kunnittain.
Sivuston kieli: 
https://sotekuva.fi/fi/#/chart?regionCategory=HYVINVOINTIALUE&freeze=false&sortByYear=false&absValue...

Näytä enemmän
Julkaisussa kuvataan sosiaaliohjausta sosiaalipalveluna ja työmuotona. Julkaisu on tarkoitettu sosiaalialan ammattikorkeakoulutusta suunnittelevalle sekä työuransa suuntaa pohtivalle. Työnantajille julkaisu tarjoaa tietoja siitä, mitä sosiaaliohjauksen liittyvien työtehtävien tavoitteet, sisällöt ja käytännöt ovat.
Sivuston kieli: 
https://dialogi.diak.fi/julkaisut/sosiaaliohjauksen-tekijat-ja-tehtavat/

Näytä enemmän
Sote-akatemiassa on tarjolla kaikille avoimia verkko-opintojaksoja, joiden sisällöt ovat vapaasti ja maksutta tutustuttavissa. Palvelusta löytyy mm. kurssit Kulttuurihyvinvoinnin perusteet, Nuoren kohtaaminen sekä Luontoperustainen hyvinvointi. Opintojaksoista voi saada myös suorituksen Turun yliopiston avoimen yliopiston kautta.
Sivuston kieli: 
https://sites.utu.fi/sote/koulutus/avoin-oppiminen-mooc/

Näytä enemmän