48 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
- Britannica Onlinen tuhti tietopaketti Yhdysvaltain kuuluisista naisista: Emily Dickinson, Helen Keller, Marilyn Monroe, Pocahontas... Tekstiä elävöittää ääni- ja videonäytteet.
http://women.eb.com

Näytä enemmän
Orjuus Pohjois-Amerikassa vuodesta 1450 vuoteen 1865. Aihetta käsitellään neljässä aikajaksossa. Jokaiseen jaksoon sisältyy taustatietoja, historiallisia dokumentteja, kuvia, elämakertoja ja kertomuksia.
Sivuston kieli: 
http://www.pbs.org/wgbh/aia/home.html

Näytä enemmän
Yhdysvaltain historia jaettuna 26 otsikkoon, jokaisessa ajanjakson tärkeimmät tapahtumat, karttoja ja linkkejä.
Sivuston kieli: 
http://www.learner.org/biographyofamerica

Näytä enemmän
- Mitä tapahtui Korean sodassa (1950-1953)? (Marcus Wendel)
http://www.skalman.nu/korea

Näytä enemmän
- Japanilaisten hyökkäys Pearl Harboriin 1941. Aikajana täydennettynä kartalla
http://my.execpc.com/~dschaaf/mainmenu.html

Näytä enemmän
- John Brownin väkivaltainen ristiretki orjuutta vastaan päättyi hirttotuomioon puolitoista vuotta ennen sisällissodan alkamista.
http://www.pbs.org/wgbh/amex/brown

Näytä enemmän
- elämäkerta, otteita puheista, kuvia, elämäntyön arviointia
http://seattletimes.nwsource.com/mlk/index.html

Näytä enemmän
Sivusto käsittelee Amerikan historiaa varhaiskolonialismin aikakaudelta nykypäivään saakka: elämäkertoja, aikajanoja, presidenttejä jne. Projektin koordinaattorina toimii Groningenin yliopiston Alfa-Informatica -tiedekunta.
Sivuston kieli: 
http://odur.let.rug.nl/~usa

Näytä enemmän
Vietnamin sodan veteraanien kotisivu, sodan henkilöitä, virtuaalinen Vietnamin matka, muistokirjoituksia, järjestöjä sekä kertomuksia sotakokemuksista.
Sivuston kieli: 
http://www.vietvet.org

Näytä enemmän
Amerikkalaista historiaa julisteiden, ohjelmien, mainosten, lehtileikkeiden ja muiden pienten painotuotteiden avulla valaistuna.
Sivuston kieli: 
http://memory.loc.gov/ammem/rbpehtml/pehome.html

Näytä enemmän
- Ihmisiä, tapahtumia, paikkoja Kalifornian suuren kultakuumeen ajoilta.
http://www.calgoldrush.com

Näytä enemmän
- Kalifornian kultakuumeen historia vuodesta 1839 1890-luvulle. - Tarinoita kuuluisistä ihmisistä, joiden elämään kultakuume joko suoraan tai välillisesti vaikutti. Tietoa keskeisistä kaivoskaupungeista sekä Pony Expressistä sitkeine hevosmiehineen. Yleistietoa kullasta ja sen tuotannosta.
http://www.comspark.com/chronicles

Näytä enemmän
Sotakuvaaja Tim Pagen erinomaisiin otoksiin perustuva katsaus traumaattisen Vietnamin sodan vaiheisiin. Sivuston on laatinut ruotsalainen Peter Leuhusen.
http://www.vietnampix.com

Näytä enemmän
- Lentäjä Charles Lindbergin poika kidnapattiin vuonna 1932. Sivulla selvitellään rikoksen vaiheita ja oikeudenkäyntiä Bruno Hauptmania vastaan.
http://members.aol.com/lindytruth

Näytä enemmän
Yksityishenkilön tekemä sivusto lännen valloituksesta. Sisältää paljon tekstiä ja kuvia intiaaneista, intiaanisodista, seriffeistä, lainsuojattomista, karjapaimenista, kultakuumeesta... Myös viihteen villiä länttä käsitellään.
http://www.tunturisusi.com/wildwest

Näytä enemmän
Valokuvauksen historiaa Yhdysvalloissa 1900-luvulla ja historiaa valokuvin esittelevä sivusto. Valokuva yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineenä eri yhteiskunnan alueilla esitetään hyvin kommentoituna kuvakavalkadina. Opettajille ohjeita sivuston käyttämisessä mm. historian ja viestinnän opetuksessa.
Sivuston kieli: 
http://www.pbs.org/ktca/americanphotography

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan Yhdysvaltojen länsiosan historiasta erityisesti 1800-luvulla. Sivuilla on runsaasti linkkejä muihin alueen historiaa käsitteleviin sivustoihin.
Sivuston kieli: 
http://www.americanwest.com

Näytä enemmän
Lähtisitkö pitkälle ja vaaralliselle matkalle perustamaan siirtokuntaa Uuteen Maailmaan? Ja jos pääsisit perille, selviäisitkö vuoden 1628 ankarassa ja työntäyteisessä arjessa? Testaa itsesi PBS:n laatutuotantoa olevalla sivulla, joka vie virtuaaliselle aikamatkalle lähes 400 vuoden taakse.
Sivuston kieli: 
http://www.pbs.org/wnet/colonialhouse

Näytä enemmän
- Virtuaalinäyttelyssä Amerikan historiaan kuuluvia esineistöä ja kuvia. Etene ruudukolla ja klikkaa haluamaasi kohdetta, niin saat lisätietoja ja kuvasuurennoksen. (Smithsonian)
http://historywired.si.edu

Näytä enemmän
Henkilökuva skottisyntyisestä teräspohatasta, joka lahjoitti satoja miljoonia dollareita kulttuuri- ja aatteellisiin tarkoituksiin. Sivulla esitellään myös teollisuuspohatan kartano ja tehdään kiertoajelu terästehtaalla.
http://www.pbs.org/wgbh/amex/carnegie

Näytä enemmän
- Kommentoituja linkkejä Vietnamin sotaa koskeviin dokumentteihin, artikkeleihin, kuviin ja päiväkirjoihin. Linkkejä myös tämän päivän Vietnamiin.
http://servercc.oakton.edu/~wittman

Näytä enemmän
- Kokoelma kuvia Pohjois-Amerikan 1800-luvun historiasta: suuren lännen uudisraivaajista, mainareista, tutkimusretkeilijöistä sekä sisällissodan tapahtumista.
http://www.treasurenet.com/images

Näytä enemmän
Monipuolinen sivusto kertoo Amerikan mustien historiasta, heidän panoksestaan Yhdysvaltain taide- ja kulttuurielämään ja mustien yhteiskunnallisesta asemasta. Sivuilla on myös afroamerikkalaisten historia aikajanalla sekä tärkeiden ihmisten profiileja.
Sivuston kieli: 
http://www.pbs.org/wnet/aaworld

Näytä enemmän
- Kennedy-klaanin sukupuu, suvun vaiheet aikajanalla, valokuvia ja haastatteluja. Erityisesti käsitellään mm. presidentti John F. Kennedyn terveydentilaa ja senaattori Edward Kennedyn toimintaa.
http://www.pbs.org/wgbh/amex/kennedys

Näytä enemmän
- Vuonna 1915 Utahissa teloitetun työläisorganisaattorin tarina, muita amerikkalaisen työväenliikkeen aktivisteja, Hillin protestilauluja, tietoa työläisten oloista tuolloin ja nyt. (PBS)
http://www.pbs.org/joehill

Näytä enemmän
- Sivuilla käsitellään Amerikan sisällissodan syitä, sekä Etelän että Pohjoisen johtajia ja tuonaikaisen taistelun luonnetta. Lisäksi sarja valokuvia ja linkkejä.
http://www.swcivilwar.com

Näytä enemmän
- PBS:n sivut Nobelin rauhanpalkinnon saaneesta Carterista. Carterin elämänvaiheet aikajanalla, kuvagalleria, tietoja hänen lähipiiristään ja uran tärkeistä tapahtumista.
http://www.pbs.org/wgbh/amex/carter

Näytä enemmän
Sisältää Yhdysvaltain historian keskeisiä tekstejä alkaen Magna Cartasta ja Kristoffer Kolumbuksen kirjeestä Espanjan kuningasparille aina Barack Obaman puheisiin.
Sivuston kieli: 
http://www.law.ou.edu/hist

Näytä enemmän
The History Makers sivustolla afroamerikkalaisia historiantekijöitä. Sivuilla on tietoa artisteista, liikemiehistä, kouluttajista, viihdetaiteilijoista, lakimiehistä, lehtimiehistä, poliitikoista, uskonnollisista johtajista, tiedemiehistä, urheilijoista ja muista.
Sivuston kieli: 
http://www.thehistorymakers.com

Näytä enemmän

Sivut