69 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Sivuston kieli: 
http://www.perseus.tufts.edu

Näytä enemmän
University of Evansville.
http://eawc.evansville.edu/index.htm

Näytä enemmän

Näytä enemmän

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan Parthian historiasta, maantieteestä ja numismatiikasta. Sisältää myös linkkiluettelon aiheeseen liittyvistä sivuista.
Sivuston kieli: 
http://www.parthia.com

Näytä enemmän
Sivuilla on kurssimateriaalia, bibliografioita antiikin naisen asemaan liittyvistä aihepiireistä, linkkejä kuva- ja tekstisivuille sekä englanniksi käännettyjä antiikin ajan naiskirjailijoiden tekstejä ja muita naisen asemaa ja naista käsitteleviä tekstejä.
Sivuston kieli: 
http://www.stoa.org/diotima

Näytä enemmän
Yalen yliopiston kirjaston kokonaisuus klassillisten kielten ja kultturien tutkimuksen lähteistä.
Sivuston kieli: 
http://www.library.yale.edu/Internet/classics.html

Näytä enemmän
n. 300 vuotta ennen ajanlaskumme alkua hallinneen sotapäällikön koko kuva. Valittavana multimediaversio tai kevyt tekstiversio.
http://www.1stmuse.com/alex3

Näytä enemmän
Legendan mukaan Aleksanteri Suuri syntyi samana päivänä kuin Efesoksen Artemistemppeli poltettiin, vuonna 356 ekr. Elämäkertatietoja, sotaretket...
http://www.isidore-of-seville.com/hellenistic/2.html

Näytä enemmän
Klassillisten kielten ja antiikin kulttuurin linkkejä
http://www.romaeterna.org/english.htm

Näytä enemmän
Antiikin tutkijoille ja harrastajille laadittu opas, jossa käydään läpi keskeiset tutkimukselliset apuvälineet sekä materiaalit. Myös vinkkejä aineiston löytämiseen sekä suppea linkkiportaali.
Sivuston kieli: 
http://www.uta.fi/laitokset/historia/sivut/apuneuvot.htm

Näytä enemmän
Suomen Akatemian Helsingin yliopiston klassillisen filologian laitoksella toimivan huippuyksikön verkkosivuilla esitellään sen kolmen projekti sisältö. Projektit ovat Papyrustutkimus, Petran Aaroninvuoren kaivaukset ja Aleksandrian ortodoksisen patriarkaatin kirjasto.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/hum/kla/papupetra

Näytä enemmän
Multimedialehti käsittelee Välimerenmaiden kulttuuria, kaupunkeja, uskontoja, mytologiaa ja taiteita. Tietoa myös Turkin museoista ja meneillään olevista arkeologisista tutkimuksista.
http://www.uncp.edu/home/rwb/lecture_med_civ.htm

Näytä enemmän
Esseitä antiikin naisen asemasta ja kuuluisista naisista.
Sivuston kieli: 
http://www.stoa.org/diotima/essays

Näytä enemmän
Illustrerade artiklar om världens sju underverk, samt gudar och gudinnor i såväl grekisk som romersk mytologi. Uppslagsverk med t.ex. egyptiska dito. Även om historiska personer. Privat portal.
Sivuston kieli: 
http://www.antiken.nu

Näytä enemmän

Näytä enemmän
Khelidon on yhteisöblogi, jossa voi lukea antiikin ja nykyisyyden ilmiöiden kohtaamisista, sanoista, kielistä ja merkityksistä.
Sivuston kieli: 
http://khelidon.fi/

Näytä enemmän
Kuva-arkisto muinaisen Ateenan arkeologisista löydöistä ja arkkitehtonisista raunioista. (Indianan University)
http://www.stoa.org/athens

Näytä enemmän
- Kuvitettu katsaus Kreikan pukeutumiskulttuuriin minolaisesta ajanjaksosta 1900-luvun Kreikkaan - taustatietoja aikakausista (Anna Mavromatis)
http://www.annaswebart.com/culture/costhistory

Näytä enemmän

Näytä enemmän
Katsaus Kreikan historiaan ja kulttuuriin mykeneläisestä ajasta hellenistiseen kauteen. Kuvauksia maljakkomaalauksesta, taiteiden kehityksestä, arkkitehtuurista ja kaupasta. Myös kuvia taideteoksista. (University of Pennsylvania Museum of Archaeology and Anthropology)
http://www.museum.upenn.edu/Greek_World/Index.html

Näytä enemmän
The British Museumin sivu sopii hyvin koululaisille. Sen aiheita ovat Akropolis-kukkulan rakennukset, ateenalaiset, jokapäiväinen elämä, juhlat ja kisat, mytologia, tieto ja oppiminen ja Sparta. Jokaisen aiheen käsittelyyn sisältyy lyhyt tieto-osuus, tarina, tutkittavia esineitä museon kokoelmista sekä tehtävä: rakenna temppeli, tutki hylkyä, tunnista jumalia, komenna kolmisoutua.
Sivuston kieli: 
http://www.ancientgreece.co.uk

Näytä enemmän
Hauskoilla sivuilla sanansaattaja Hermes toimii johdattajana jumalten ja sankareiden maailmaan. Kierroksella selviää, kuka on kukin Kreikan mytologiassa ja miten elettiin antiikin Kreikassa. Lapsille suunnatut sivut sisältävät mm. animoituja tarinoita, tehtäviä ja pelejä. Sivustosta on kaksi versiota: Toinen sopii nopeille yhteyksille ja vaatii Flashin, toinen toimii modeemiyhteydelläkin.
http://www.wingedsandals.com

Näytä enemmän
Mykeneläisen kulttuurin museon aarteita Kreetan Heraklionissa.
http://www.dilos.com/region/crete/ir_mus.html

Näytä enemmän
Lapsille suunnattu sivusto antiikin Kreikan jumalista ja sankaritaruista. Piirroskuvitus, osa tarinoista animoituja. Sivun kautta käytössä myös Illustrated Encyclopedia of Greek Mythology.
http://www.mythweb.com

Näytä enemmän
Oppimateriaalia lukion monimuoto-opetukseen. Sivut sisältävät oppimateriaalia tekstien, kuvien ja linkkien muodossa. Sivut ovat itseopiskeltava jakso lukion historian kurssista \Ihminen, ympäristö ja kulttuuri\.
Sivuston kieli: 
http://norssi.oulu.fi/~jhonkane/verkkoantiikki

Näytä enemmän
PBS:n tuottaman televisiosarjan verkkosivut tutustuttavat antiikin Kreikkaan, tarjolla mm. kamerakuvaa Parthenonilta, interaktiivinen Ateenan kartta ja virtuaalinen Sokrates.
http://www.pbs.org/empires/thegreeks

Näytä enemmän
Pennsylvanian yliopiston arkeologian ja antropologian museon muinaista Kreikkaa käsittelevillä sivuilla esitellään antiikin Kreikan historian eri periodit. Sivuilla kerrotaan talouselämästä, uskonnosta sekä jokapäiväisestä elämästä muinaisessa Kreikassa.
Sivuston kieli: 
http://www.penn.museum/online-exhibits/654-the-ancient-greek-world.html

Näytä enemmän
Klassisen Kreikan historiaa esihistoriallisesta ajasta (ennen vuotta 800 ekr) Makedonian imperiumin nousuun ja tuhoon (336-167 jkr). Sivulla myös kreikkalaisten sodankäynnin historiaa ja kuvia Ateenan Akropoliilta. (Martijn Moerbeek)
http://monolith.dnsalias.org/~marsares

Näytä enemmän
Artikkeli käsittelee demokratiaa Antiikin Kreikan kaupunkivaltioissa.
Sivuston kieli: 
http://www.uta.fi/~kuaran/luento3.html

Näytä enemmän

Sivut