Kirjastot

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
101 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Webbplats för Kurdiska Biblioteket (i Stockholm), med uppgift att sprida kurdisk litteratur.
Sivuston kieli: 
http://www.kurdishlibrary.org

Näytä enemmän
Webbplatsen presenterar aktuellt, studier, forskning, personal och länkar inom ämnet informationsförvaltning vid Åbo Akademis Ekonomisk-statsvetenskapliga fakultet
Sivuston kieli: 
http://www.abo.fi/student/informationsforvaltning

Näytä enemmän
Yrkeshögskolan Arcadas biblioteks webbplats. Innehåller länkar till Arcadas egen katalog, dessutom till elektroniska tidskrifter, övriga databaser och ämnesindex samt söktjänster.
Sivuston kieli: 
http://www.arcada.fi/biblioteket

Näytä enemmän
Kansalliskirjasto-lehti sisältää artikkeleita kirjastomaailmasta. Verkkoversio on ilmestynyt vuodesta 2006 alkaen.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/kansalliskirjasto

Näytä enemmän
Nättjänsten är avsedd för bibliotek och deras samarbetspartners som källa till information, idéer och åsikter. Avsikten är att användarna på sidorna hittar både bakgrundsfakta som stöder det sociala biblioteksarbetet och intressanta praktiska exempel för att stärka och göra den egna verksamheten mångsidigare. I Nätet i besittning! -projektet söker bibliotek nya sätt att arbeta för att göra medborgarnas webbkunskaper mångsidigare och bredare. Avsikten är att skapa nätverk och samarbetsformer med hjälp av vilka biblioteken kan nå nya kundgrupper, aktivera och handleda dem vid utvecklandet av sina webbkunskaper
http://www.verkkohaltuun.fi/sv

Näytä enemmän
I Biblioteksregistret finns kontaktinformation till biblioteken i Finland. Registret innehåller också information bl.a. om vilka tjänster de olika biblioteken erbjuder.
http://hakemisto.kirjastot.fi/sv/

Näytä enemmän
På Bibliotekskanalen finns video - och radioprogram om litteratur, författare, bibliotek och bibliotekens tjänster. Bibliotekskanalen bidrar genom sina program till att främja läsning samt presentera och marknadsföra bibliotekens tjänster och aktuella teman. Dessutom fungerar Bibliotekskanalen som en utbildningskanal för bl.a. biblioteksanställda, lärare och mediefostrare.
http://www.kirjastokaista.fi/sv/

Näytä enemmän
Tutkimuksen kohde: miten asiakkaat käyttävät kirjastotilaa, mitä he odottavat tilalta ja palveluilta, mistä he pitävät ja mistä eivät, ideoita palvelujen parantamiseen ja uusiin palvelukonsepteihin. Vastauksia saatiin yli 700. Tuloksena oli paljon mielenkiintoista tietoa kirjastokäyttäytymisestä. Käyttäjätutkimus vahvisti kirjaston henkilökunnan käsitystä kirjaston käytön muuttumisesta. Pikaisen lainaamisen ja asioinnin sijaan käyttäjät oleskelevat kirjastossa yhä kauemmin ja viettävät siellä vapaa-aikaansa lukien, opiskellen tai työskennellen, hoitaen asioita, tavaten ystäviään ja oleskellen.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/sites/default/files/content/Loppuraportti_K%C3%A4yts%C3%A4%20t%C3%A4%C3%A4l...

Näytä enemmän
Karjalan Tasavallan Kansalliskirjaston sivulla on sekä katsaus kirjaston historiaan että tietoa nykypäivästä: tietoa kirjaston henkilökunnasta, kokoelmista ja osastoista, kirjavaihdosta, tilastotietoa, linkki kirjaston näyttöluetteloon, joka sisältää myös karjalankielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Carelica\) ja vepsänkielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Vepsica\).
Sivuston kieli: 
http://fin.library.karelia.ru/

Näytä enemmän
Kirjaston kokoelmassa on pääasiassa raha- ja valuuttapolitiikkaa, pankkitoimintaa ja rahoitusmarkkinoiden toimintaa sekä yleisemmin rahataloutta käsittelevää kirjallisuutta.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenpankki.fi/fi/suomen-pankki/yleisopalvelut/kirjasto/

Näytä enemmän
Tietolinja on Kansalliskirjaston julkaisema verkkolehti, joka on tarkoitettu kirjasto- ja tietopalvelualan ammattilaisille ja muille tietohuollosta kiinnostuneille. Lehti on erikoistunut digitaalisen kirjaston tekniikkaan ja palveluihin sekä tietohuollon standardointiin.
Sivuston kieli: 
https://tietolinja.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Ammattikorkeakoulujen kirjastoyhteistyökonsortion sivuilla on linkit Amkit-kirjastoihin. Lisäksi tietoa konsortiosta ja sen toiminnasta.
Sivuston kieli: 
http://www.amkit.fi/

Näytä enemmän
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Näytä enemmän
Information om centrumbiblioteket Ode, Nationalbiblioteket, Tölö bibliotek, Berghälls bibliotek, Richardsgatans bibliotek och biblioteket i Kajsahuset.
Sivuston kieli: 
https://www.myhelsinki.fi/sv/se-och-g%C3%B6ra/sev%C3%A4rdheter/de-vackraste-biblioteken-i-helsingfor...

Näytä enemmän
Avoimuuden aikajana kertoo kaikille avoimen Eduskunnan kirjaston vaiheista 100 vuoden ajalta.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietoakirjastosta/historia/Documents/Avoimu...

Näytä enemmän
Tampereen yliopiston informaatiotieteiden yksikköön kuuluvan Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median koulutusohjelman sivuilla on ohjelman esittely, tietoa opiskelusta sekä työelämästä ja -harjoittelusta.
Sivuston kieli: 
https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/informaatiotutkimus-viestinnan-monitieteinen-koulutus

Näytä enemmän
Informaatiotutkimus-lehti (vuoteen 1995 Kirjastotiede ja informatiikka) on vuodesta 1981 lähtien ilmestynyt tieteellinen aikakausjulkaisu. Sivuilta löytyvät verkkoversiot lehden kaikista numeroista.
Sivuston kieli: 
https://journal.fi/inf/index

Näytä enemmän
Käsikirja tarjoaa tietoa lukutaidosta sekä käytännön ohjeita ja toimintatapoja, joilla innostaa lukemaan tottumattomia nuoria aikuisia lukemisen pariin. Opas on laadittu Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeessa yhdessä kirjastoammattilaisten kanssa.
Sivuston kieli: 
https://www.lukulux.fi/

Näytä enemmän
Eurooppalaisten kirjastojen mystery shopping -metodilla tehtyjä arviointeja. Toinen tekijöistä on suomalaisen kirjastomaailman merkkihenkilö, mm. Helsingin kaupunginkirjastoa johtanut Maija Berndtson.
Sivuston kieli: 
http://libraryranking.com/

Näytä enemmän
Yksittäisten kirjastojen, niiden toiminnan sekä arkkitehtuurin kuvauksia sisältävä palvelu.
Sivuston kieli: 
https://libraryplanet.net/

Näytä enemmän
Vuonna 1979 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on edistää informaatiotutkimusta tieteenä ja tutkimusalana. Sen ydintoimintaa ovat Informaatiotutkimus-lehden julkaiseminen sekä alan seminaarien järjestäminen.
Sivuston kieli: 
http://www.informaatiotutkimus.fi/

Näytä enemmän
Artikkelissa tutkitaan vanhan Viipurin hiippakunnan kirjakokoelmia, niiden alkuperää ja kohtaloa ja kirjahistoriaan tiivisti limittyviä kirjastojen historiaa ja koulutuksen historiaa. Artikkeli on julkaistu teoksessa Kirkkohistorian alueilla (Toim. Ilkka Huhta ja Juha Meriläinen. SKHST 217). Helsinki: SKHS, 2011.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/tvhlaine/files/2012/01/Vanhan-Viipurin-kirjahistoria1.pdf

Näytä enemmän
Suomen kirjastoseura on koonnut kuusi syytä, miksi kirjasto on tärkeä. Niitä ovat demokratia, talous, yhteisöllisyys, lukutaito, digi ja kestävä kehitys. Sivuilla voi tehdä testin, joka kertoo, mikä vastaajalle on tärkeintä kirjastossa.
Sivuston kieli: 
https://www.tarkeintakirjastossa.fi/

Näytä enemmän
Laki yleisistä kirjastoista: yleisen kirjaston tehtävät, toiminnan järjestäminen, maksuttomuus, maksut, kirjaston käyttöön ja lainaustoimintaan liittyvät määritelmät, kunnan ja valtion tehtävät.
Sivuston kieli: 
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20161492

Näytä enemmän
Finlands Nationalbibliotek presenterar sina kollektioner, tjänster och verksamhet.
Sivuston kieli: 
https://www.kansalliskirjasto.fi/sv

Näytä enemmän
Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja mediatutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestön tapahtumat ja yhteystiedot.
Sivuston kieli: 
https://www.udk.fi/

Näytä enemmän
Tutkimuksessa selvitetään, mikä asema yleisellä kirjastolla on kuntalaisten arjen toiminnoissa verrattuna muihin vastaaviin kulttuurin ja tiedon tarjoajiin, sekä missä määrin kirjasto tyydyttää kuntalaisten tiedon, virkistyksen ja kulttuurin tarpeita. Tarkastelun lähtökohtana ovat kuntalaisten keskeiset päivittäiset toiminnot kuten opiskelu, työ, arjen askareet, ihmissuhteet ja harrastukset. Tutkimuksessa valotetaan niitä hyötyjä, joita kuntalaiset kokevat saavansa tarkasteltaviin toimiinsa käyttämällä kirjaston ja muiden vastaavien instituutioiden, kuten internet, televisio tai lehdet, tarjoamia palveluja. Julkaisu on vuodelta 2011.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-050-6

Näytä enemmän

Sivut