Varsinais-Suomen historia

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
20 osumaa haulle. Näytetään 1 - 20 tulosta.
Loimaa-seuran sivuilla kerrotaan alueen paikallisperinteestä, ruoasta, vaatetuksesta, murteesta ja persoonallisuudesta. Alueen museot sekä valokuvagalleriassa historiallisia henkilökuvia.
Sivuston kieli: 
https://www.loimaaseura.fi/

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Sivuston kieli: 
http://www.varsinaissuomi1917.fi/

Näytä enemmän
Blogi seuraa päivä päivältä turkulaista arkea ajanjaksona, jota värittivät Suomen historian käänteet, poliittiset levottomuudet ja arkiset huolet, mutta myös huvitukset, elokuvat ja konsertitkin.
Sivuston kieli: 
https://blogit.utu.fi/elamaaturussa/

Näytä enemmän
Monipuolinen ja runsas kokoelma digitoituja aineistoja Varsinais-Suomesta. Tarjolla on luettavaa esimerkiksi Kultarannan puutarha-arkkitehtuurista, Kakolan vaiheista ja Paimion historiasta. Lisäksi löytyy valokuvia, runoja, näytelmiä, sananparsia ym. aineistoa kirjastojen kokoelmista.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/198

Näytä enemmän
Teos käsittelee Turun kaupungin yleissivistävän koulutuksen historiaa vuodesta 1872 vuoteen 2014. Siinä käydään läpi varhaisen koulun opetusta, vallanvaihtojen vaikutusta siihen ja sen vaatimuksiin sekä käytössä olleita oppimateriaaleja.
Sivuston kieli: 
https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//turun_koulut_historiikki_8mt.pdf

Näytä enemmän
Åbo slotts guider berättar om slottets historia. Lyssna hemma, eller på plats.
Sivuston kieli: 
https://www.turku.fi/sv/abo-slott/valkommen-till-museet/ljudguide-over-abo-slott

Näytä enemmän
Boken behandlar den allmänbildande undervisningens historia i Åbo från 1872 till 2014. Den berättar om skolundervisningens praktiker, hur de påverkades av maktskiftena i vårt land och hurdant läromaterial användes genom tiderna.
https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//historiikki_ruotsi_web.pdf

Näytä enemmän
Pertti Toukkarin kokoamaa tietoa Somerolla sijaitsevan Kimalan säterikartanon ja Kimalan kylän historiasta. Tietoa edellisistä omistajasuvuista: Ramsayt, Zidbeckit, Avellanit ja Konsinit. Kimalan kartanon puiston ja puutarhan esittely.
Sivuston kieli: 
https://www.kimalankartano.com/

Näytä enemmän
Sauvon kotiseutumuseon esittely: näyttelyt, museotoiminta ja kokoelma, johon kuuluu myös Seuralan elokuvateatterin konehuone. Tietoa Sauvon vanhan rakennuskannan inventoinnista.
Sivuston kieli: 
https://www.sauvonmuseo.fi/

Näytä enemmän
Turun vanhan kaupunkikeskustan historiaa. Vanhan suurtorin rakennuksista esitellään Brinkkala, Vanha Raatihuone, Hjeltintalo ja Juseliuksentalo.
Sivuston kieli: 
https://www.turku.fi/vanha-suurtori/alueen-historia

Näytä enemmän
Nimistöntutkija Saulo Kepsun teos Varsinais-Suomen asutusnimistön alkuperästä ja alueen asutushistoriasta.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/nimijulkaisut/varsinais-suomen_kylannimet

Näytä enemmän
Digimuseossa voi lähteä aikamatkalle vuoden 1827 Turkuun. Monipuolisesti kaupunkia esittelevä 3D-mallinnus perustuu vanhoihin palovakuutusasiakirjoihin, rakennuspiirustuksiin ja kaupunkikuvauksiin. Kierroksella kuljetaan joen kummankin puolen ja Luostarinmäen alueesta on tarjolla lähes 20 historiallista näkymää.
Sivuston kieli: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/turku-abo-1827/

Näytä enemmän
Ihmiset ja ympäristöt -sivustolla voi tutustua Kemiönsaaren paikallishistoriaan, henkilöihin ja tapahtumiin eri aikakausina.
Sivuston kieli: 
https://www.sagalund.fi/interaktivt/?ln=1

Näytä enemmän
Laitilan pitäjän kylien synty ja varhaisin historia rautakaudelta keskiaikaan. Lisäksi sivustossa on kuvattu kylähistorian tutkimusmetodeja sekä lähteitä.
Sivuston kieli: 
https://lailanet.fi/kylahistoria/laitilan_kylat_pitaja.htm

Näytä enemmän
Turku oli talvisodan yksi eniten pommitetuista kaupungeista. Turun museokeskus on julkaissut Finnassa Yrjö Paldánin valokuvia vaurioituneista rakennuksista ja muuttuneesta kaupunkimaisemasta.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?limit=0&view=grid&filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FTurun+museokesku...

Näytä enemmän
Turkulaisen työläiskaupunginosan Port Arthurin eli Portsan nykypäivää ja historiaa esittelevät sivut. Nykypäivää ovat Portsan Sanomat, asukastoiminta, tapahtumat ja kävelykierros.
Sivuston kieli: 
https://www.portsa.fi/

Näytä enemmän
Turun seudusta ja sen historiasta ja asukkaista kertova dokumenttisarja. Jaksojen aiheina mm. Aurajoen jokivarsi, ulkoluotojen harhatulet, Volter Kilpi sekä Irja Sahlbergin perintö.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/playlist?app=desktop&list=PL2zsMwCrS5W8dN5BIxpIxWuwJYXLzkyQZ

Näytä enemmän
Julkaisussa Tauno Perälä kuvaa Turun kaupungin historiaa, kaupunkialueen kehitystä, asukkaita, hallintoa, kirkkoa ja koulua kaupungissa sekä Turun linnaa 1600-luvulla.
Sivuston kieli: 
https://thy.fi/wp-content/uploads/2011/09/THArk18s85-155.pdf

Näytä enemmän
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Sivuston kieli: 
https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua salolaisen elektroniikkateollisuuden vaiheisiin, jotka ovat vaikuttaneet koko Suomen elinkeinoelämään. Verkkonäyttely esittelee Salon elektroniikkateollisuuden historiaa 1920-luvun lopulta 2010-luvulle saakka.
Sivuston kieli: 
https://salovisio.fi/

Näytä enemmän